Plinten

Bij ons kunt u ook terecht voor MDF witte en zwarte plinten.

Plinten

Plinten

Bij Van den Berg interieur in Kampen en Zwolle

Bij ons kunt u ook terecht voor MDF witte en zwarte plinten. Vanaf €3,50 per meter
Deze MDF plinten zijn modern, zien er strak uit en zijn leverbaar in vele vormen en maten.
Bij een randafwerking van een pvc vloer kunt u onze plinten gebruiken.
Deze kunt u eenvoudig op wanden en muren bevestigen met montagekit.
U heeft de keuze om deze te bestellen in wit folie afwerking, maar ook met een al volledige afgelakte versie.
In totaal 47 mogelijkheden aan witte type.

Voor meer info over deze plinten kijk o.a. op de site van Ambiant.

Plinten voor tapijt en pvc vloeren

Witte plinten zijn een populaire keuze voor zowel tapijt- als pvc-vloeren. Ze bieden niet alleen een mooie afwerking voor de randen van de vloer, maar kunnen ook helpen bij het verbergen van eventuele oneffenheden of imperfecties langs de randen van de vloer.

Bij het kopen van witte plinten is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren, zoals de dikte, lengte en stijl van de plinten. De meest voorkomende dikte voor witte plinten is 12 mm, maar er zijn ook dunnere en dikkere opties beschikbaar. De lengte van de plinten varieert ook, dus het is belangrijk om de juiste lengte te kiezen voor de grootte van de kamer waarin u ze wilt installeren.

Er zijn verschillende stijlen van witte plinten beschikbaar, waaronder rechte plinten, kraalplinten en holle plinten. Rechte plinten zijn de meest traditionele stijl en hebben een vlakke, rechte bovenkant. Kraalplinten hebben daarentegen een decoratieve kraal aan de bovenkant die extra detail en textuur aan de ruimte kan toevoegen. Holle plinten hebben een uitsparing langs de bovenkant, wat een meer moderne uitstraling geeft.

Bij het kopen van witte plinten voor uw tapijt- of pvc-vloer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste maat, dikte en stijl kiest die bij uw interieur passen. Er zijn veel verschillende leveranciers en fabrikanten van witte plinten beschikbaar, dus het is aan te raden om rond te shoppen en verschillende opties te vergelijken voordat u uw keuze maakt.

Neem direct contact op
interieurspecialist zwolle

Verschillende soorten

U heeft de keuze uit 3 verschillende kleuren plint.

 • Ral 9010
 • Ral 9005
 • Ral 9016

Verschillende type’s

U heeft de keuze uit 6 verschillende type’s plint.

 • Recht
 • Rond
 • Kraal
 • 2 groefjes

Verschillende hoogtes

 • 7 cm
 • 9 cm
 • 12 cm

Prijzen

Prijzen vanaf €3,50 per meter.

 

Belangrijke info over plinten

 • Bij het kopen van witte plinten is het belangrijk om te kijken naar de juiste hoogte. De hoogte van de plinten moet overeenkomen met de dikte van de vloer, zodat de vloer mooi kan worden afgewerkt.
 • Witte plinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder MDF, hout en kunststof. MDF is een populair materiaal vanwege de duurzaamheid en relatief lage prijs. Houten plinten zijn vaak duurder, maar hebben een authentieke uitstraling en kunnen worden afgewerkt met lak of verf. Kunststof plinten zijn vaak de goedkoopste optie en zijn bovendien waterbestendig en onderhoudsvriendelijk.
 • Naast de hoogte en het materiaal zijn er nog meer opties om rekening mee te houden bij het kopen van witte plinten. Zo zijn er verschillende profielen beschikbaar, zoals een platte plint of een sierlijke kraalplint. Ook is er keuze uit verschillende breedtes en lengtes.
 • Bij het kopen van witte plinten is het belangrijk om de kleur goed af te stemmen op de vloer. Hoewel wit een neutrale kleur is, zijn er verschillende tinten wit verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld warme en koele tinten wit. Door de kleur van de plinten goed af te stemmen op de kleur van de vloer, ontstaat er een harmonieus geheel.
Neem direct contact op
Plinten
Plinten
Plinten

Bevestiging van de plinten

Monteert u de plinten in de lange zijde tegen elkaar of op een verstekverbinding. Vergeet dan niet een beetje kit aan de kopse kant van de plint aan te brengen. De overtollige kit verwijderd u ook met een licht vochtige doek. De kit aanbrengen aan de achterzijde van de MDF plint in twee banen aan de lange zijde van de plint. Tegen de wand drukken en klaar.

Tip:
De MDF plint is voorzien van een witte grondverf of ze zijn al voor u afgelakt.  Werk de plinten minimaal met één laag verf af voordat u de plinten monteert. Handig om niet de tweede laag strak langs uw vloer of wand te moeten maken.

Start zoveel mogelijk met de montage in uitwendige hoeken. De rechte lengtes kunt u namelijk eenvoudig strak tegen elkaar plaatsen, net als de inwendige verstekken.

Maak een afspraak en kom langs!

Maak een afspraak en kom langs!
Plinten

Wij leveren de volgende kwaliteitsproducten van:

instagram @vandenberginterieur - Volg ons op Instagram
shutters
gordijnen
raamdecoratie
gordijnen