Scratch no more vloerbescherming

Scratch no more vloerbescherming

Vloerbescherming nóg belangrijker door duurzame innovaties vloerenbranche

In een wereld waar duurzaamheid steeds meer de norm wordt blijft de vloerenbranche niet achter. Door verschillende innovatieve oplossingen is er minder periodiek (en vervuilend) onderhoud aan de vloer nodig en gaat de vloer langer mee. Hierdoor wordt goede vloerbescherming des te belangrijker.

Jaarlijks strippen met chemicaliën
Veel bedrijfspanden, instellingen of openbare gebouwen maken gebruik van een linoleum of marmoleum vloer. Deze vloeren worden jaarlijks gestript met een chemisch alkalisch middel. In het kort wordt zo de polymeer laag (toplaag) van de vloer losgeweekt en verderop in het proces wordt er dan een nieuwe polymeer laag aangebracht. Bij het losweken van de polymeer laag wordt het afvalwater afgevoerd in het riool. Zo gaan er jaarlijks miljoenen liters aan chemie rechtstreeks het riool in.

Duurzame oplossingen
Momenteel vinden er in de vloerenbranche diverse verschuivingen naar duurzamere oplossingen plaats. Grote vloerenproducenten ontwikkelen milieu verantwoorde coatings die ervoor zorgen dat de vloer jaren langer mee gaat zonder vervuilende behandelingen. Ook diverse grote vloeronderhoudsbedrijven nemen het voortouw in verduurzaming. Voor sommigen is polymeren zelfs helemaal verleden tijd en wordt er gekozen voor duurzame middelen om de vloer te behandelen. Hierdoor behoeft de vloer geen jaarlijkse nieuwe topcoating en is machinaal reinigen voldoende. Zo gaat de vloer langer mee en komt er geen vervuild afvalwater in het riool terecht.

Vloerbescherming nóg belangrijker
Innovaties zoals hierboven genoemd zorgen er dus voor dat een vloer jaren langer mee gaat. Desondanks blijft een vloer natuurlijk nooit helemaal vrij van slijtage. Logischerwijs wordt de juiste vloerbescherming daarmee des te belangrijker. Een groot deel van de schade aan de vloer wordt immers veroorzaakt door schuivend meubilair. Vaak worden er geen of verkeerde vloerbeschermingsproducten gebruikt. Gangbare producten als vilt en teflon slijten snel en zijn niet geheel krasvrij. De enige oplossing passend bij de huidige duurzame oplossingen is dan ook Scratch no More. De beschermdoppen voorzien van drooglooptapijt gaan acht keer langer mee dan vilt en zijn bovendien volledig krasvrij.

Zo wordt de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengd door innovatieve onderhoudsoplossingen en duurzame vloerbeschermingsproducten. Dat is op de lange termijn beter voor zowel het milieu als voor de portemonnee.

Wij leveren de volgende kwaliteitsproducten van:

instagram @vandenberginterieur - Volg ons op Instagram
shutters
gordijnen
raamdecoratie
gordijnen