Alle vragen over een Pvc vloer

Alle vragen over een Pvc vloer

Alle informatie over een PVC vloer

DE VOORDELEN EN NADELEN VAN EEN PVC VLOER IN HET WIT

Woontrends komen en gaan. Dat geldt ook voor vloeren. Waar het de ene maand nog de houten visgraat vloer is die je in alle bladen ziet, lijkt de andere maand juist de keramische tegel populair. Op dit moment zien we dat de witte pvc vloer in trek is. Het is een leuke trend met een paar haken en ogen. De voegen van een witte pvc vloer zijn namelijk er opvallend.

WAT IS EEN PVC VLOER EN WELKE SOORTEN ZIJN ER?

Kunststof op de vloer, dat heeft toch helemaal geen mooie uitstraling? Nou, mooi wel! Want PVC vloeren veroveren in rap tempo de interieurwereld. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar heeft helemaal geen kunstmatige uitstraling. Geen wonder dat dit unieke materiaal steeds populairder wordt.

ALLES DAT JE MOET WETEN OVER PLINTEN OP EEN PVC VLOER

Je prachtige nieuwe PVC vloer ligt. Maar hoe nu verder? Plaats je ook plinten op een PVC vloer? Welke plinten zijn geschikt, en wanneer breng je ze aan? Bij van den Berg INTERIEUR heeft u de keuze uit veel verschillende soorten plinten. Ook de montage van deze plinten kunnen we voor u verzorgen.

WAT IS DE BESTE PVC VLOER VAN HET MOMENT?

Je wilt graag het beste van het beste in huis halen? Je bent niet de enige. Dat is precies de reden dat je hebt gezocht naar de beste PVC vloer van het moment: je wilt kwaliteit. Bij van den Berg INTERIEUR vind je alleen PVC vloeren van de hoogste kwaliteit, met de beste afwerking. Wij hebben de pvc vloeren van alle bekende merken in onze showroom.

WAAROM EEN PVC VLOER NOOIT NAADLOOS IS MAAR WEL BIJNA

Een naadloze vloer brengt voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld een hygiënische optie, omdat in naden doorgaans vuil trekt. Bovendien creëert het een unieke uitstraling. Toch zijn er maar weinig volledig naadloze vloeren. Een PVC vloer naadloos leggen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel zijn er PVC vloeren die vrijwel naadloos lijken. Ook zijn er alternatieven te bedenken op de PVC vloer.

WAT KOST EEN PVC VLOER?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride en is een kunststof. PVC wordt veel toegepast als vervanger voor hout en beton, daarnaast is het materiaal relatief goedkoop en eenvoudig te bewerken. Deze eigenschappen maken van PVC een zeer geschikte grondstof voor vloeren. PVC vloeren zijn dan ook bijzonder populair. Maar wat zijn de positieve eigenschappen van PVC en wat kost een PVC vloer?

EEN PVC VLOER LEGGEN: HOE PAK JE DAT AAN?

Hout is prachtig, maar vraagt om veel onderhoud. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het beste alternatief: PVC. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een kunstmatig materiaal dat zich kenmerkt door een aantal unieke eigenschappen. Het leggen van een pvc vloer kunt u dan ook het beste overlaten aan een specialist als Van den Berg INTERIEUR uit IJsselmuiden.

ZO KUN JE EEN VLOER EGALISEREN VOORDAT JE PVC LEGT

Een mooie, strakke vloer leggen begint bij de ondervloer. Dat geldt al helemaal voor PVC. Het materiaal waar PVC op gelegd wordt, heeft direct invloed op het eindresultaat. Wil je kieren, naden en bolling in je vloer voorkomen? Dan moet je de ondervloer vooraf egaliseren. Een strakke ondervloer zorgt voor het mooiste resultaat. Het egaliseren gebeurd altijd door van den Berg INTERIEUR uit IJsselmuiden.

WAAROM DE DIKTE VAN EEN PVC VLOER RELEVANT IS

Tijd voor een nieuwe vloer: je gaat op onderzoek uit, bekijkt woontijdschriften en struint het internet af. Op zoek naar die perfecte vloer. Uiteindelijk valt de keuze op PVC: een duurzaam, stevig en veelzijdig materiaal. Goede keuze! Nu nog checken of de dikte van de PVC vloer geschikt is.

DE BESTE MANIER OM EEN PVC VLOER SCHOON TE MAKEN

Een PVC vloer is dan misschien van kunststof en onderhoudsarm; volledig onderhoudsvrij is een vloer nooit. Tenminste, niet als je er lang van wil genieten. Een PVC vloer schoonmaken met onze tips betekent dat je er een leven lang plezier van hebt.

IS EEN PVC VLOER KRASBESTENDIG?

Iedere vloer is in zekere zin gevoelig voor krassen en beschadigingen, zo ook een PVC vloer. Hoewel er verschil zit in de hardheid van verschillende vloertypen, is het helemaal voorkomen van beschadigingen helaas een utopie. Een vloer wordt immers vaak intensief gebruikt: We lopen er de hele dag overheen.

HOE LANG GAAT EEN PVC VLOER MEE?

Eén van de grote voordelen van PVC is de extreem lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat en vinyl. PVC is zó robuust, dat het zelden voorkomt dat een PVC vloer vervangen wordt vanwege slijtage. Lees meer over de levensduur van PVC in dit artikel.

VISGRAAT PVC VLOEREN

Met een PVC vloer combineert u de uitstraling van een klassieke houten vloer met de praktische voordelen van een moderne PVC vloer. Het visgraatmotief is een populair alternatief voor een recht gelegde vloer. Daarnaast is het visgraatmotief een tijdloze klassieker die als geen andere vloer de tand des tijds weet te doorstaan.

pvc vloer

Wij leveren de volgende kwaliteitsproducten van:

instagram @vandenberginterieur - Volg ons op Instagram
shutters
gordijnen
raamdecoratie
gordijnen