PVC vloer in Zwolle nodig? Kom naar Van den Berg INTERIEUR!

Een nieuwe PVC vloer voor uw huis in Zwolle uitzoeken is niet alleen leuk, maar kan best moeilijk zijn. Welke vloer past immers bij uw leef- en woonstijl? Eén van de mogelijkheden zijn PVC vloeren. Een PVC vloer biedt diverse voordelen en bij Van den Berg INTERIEUR denken we graag met u mee, zodat u […]

PVC vloer in Zwolle nodig? Kom naar Van den Berg INTERIEUR!

Een nieuwe PVC vloer voor uw huis in Zwolle uitzoeken is niet alleen leuk, maar kan best moeilijk zijn. Welke vloer past immers bij uw leef- en woonstijl? Eén van de mogelijkheden zijn PVC vloeren. Een PVC vloer biedt diverse voordelen en bij Van den Berg INTERIEUR denken we graag met u mee, zodat u er straks weer heerlijk bijzit. 

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een onderhoudsarme vloer die niet voor een echt houten vloer onder doet. Maar het is tevens een prachtige steenvervanger. Een PVC vloer is een houtvrije vloer, wordt gemaakt van kunststof en is opgebouwd uit verschillende lagen polyvinylchloride. De vloer is dusdanig mooi gemaakt dat het niet onderdoet voor de ‘echte’ vloeren van hout of steen. 

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer biedt vele voordelen. 

 • Het is geluiddempend.
 • Het onderhoud is heel eenvoudig (even stofzuigen of dweilen is voldoende).
 • De oppervlakte is geribbeld en daardoor minder glad en dus minder kans op valpartijen.
 • Kan goed tegen vocht en is een sterke kunststof vloer.
 • Een duurzame vloer omdat het lang meegaat en een hoge slijtvastheid heeft.
 • Geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming en vloerverkoeling.
 • Kan eventueel op een plavuizen vloer gelegd worden. Er is alleen wel een spiegelgladde ondergrond nodig. 
 • De vloer kan strak tegen de muur aangelegd worden, waardoor platte plinten overbodig zijn.
 • PVC vloeren zijn er in heel veel prachtige dessins en met fantastische visuele effecten.
 • Helaas toch een beschadiging? Dan kan dit deel van de vloer eenvoudig vervangen worden.
 • Verhouding prijs en kwaliteit is gunstig ten opzichte van andere vloeren en u krijgt een langjarige garantie.
 • Is zelfs geschikt voor operatiekamers! 

Zelf doen of toch maar laten doen?

Click-PVC maakt het mogelijk om zelf uw vloer te leggen. Maar gaat u toch liever voor vakmanschap van professionals? De stoffeerders van Van den Berg helpen u graag en zullen uw vloer netjes en secuur komen leggen. 

Onderhoud van een PVC vloer

Het onderhoud van een PVC vloer is eenvoudig. Gewoon even met de stofzuiger erover heen of met een natte dweil. Reinigingsmiddelen zijn niet nodig, maar natuurlijk kan dit wel als de vloer echt vies is. 

Topmerken PVC vloer

De volgende topmerken PVC vloeren kunt u bij ons kopen:

 • PVC Huiscollectie (aantrekkelijk in prijs)
 • Moduleo, de fabrikant uit België die wereldwijd nummer 1 staat qua vloerbedekking
 • Module LayRed (valt onder Moduleo)
 • Forbo, Allura strookt met het milieu
 • MFlor, voor duurzame, betrouwbare en veilige designvloeren
 • TFD, voor vloeren die eenvoudig in onderhoud zijn en 100% recyclebaar
 • Therdex, van visgraat tot klassiek, van Hongaarse punt of kiest u toch voor tegels?
 • Ambiant, voor vloeren met gebruiksgemak en een natuurgetrouwe uitstraling.
 • Gelasta, met een prima prijs- en kwaliteitverhouding en een snelle levertijd
 • Hamat, voor slijtvaste, onderhoudsvriendelijke, duurzame en natuurgetrouwe vloeren

Welke trends zijn er bij PVC vloeren?

Ook bij PVC vloeren zijn er trends te bespeuren. De vloeren met houtdessin blijven populair. Maar ook de visgraat vloer is erg gewild. Of wat dacht u van de Hongaarse Punt? Bij Van den Berg INTERIEUR kunt u alle mogelijkheden komen bewonderen en wij kunnen u de nodige adviezen geven om zo tot de juiste keuze te komen. 

Waarom een PVC vloer in Zwolle zoeken en dan kopen bij Van den Berg INTERIEUR?

 • Alles in ‘levende lijve’ kunnen zien en daarmee een duidelijker beeld krijgen van wat het is (dat is online toch echt een stuk moeilijker).
 • Natuurlijk wordt u bijgestaan door vriendelijke professionals die met passie kunnen vertellen welke vloer aan uw wensen voldoet.
 • Alles onder 1 dak! Van den Berg INTERIEUR biedt niet alleen verschillende soorten vloerbedekking aan, maar ook allerhande raamdecoratie en overige toebehoren. Voor de aankleding van uw huis bent u dus bij ons aan het juiste adres.
 • Een ruime keuze uit een compleet assortiment.
 • Altijd de perfecte PVC vloer die past bij uw woonstijl.
 • Kampen is een prachtige oude Hanzestad.  Een PVC vloer in Kampen kopen is dan ook prima te combineren met een heerlijke dag uit. Nog even namijmeren op een terrasje over uw nieuwe vloer! Of gewoon heerlijk rondslenteren en genieten van alles wat Kampen te bieden heeft.

Combineer uw bezoek met een dagje Kampen!

Komt u van Zwolle? Of misschien van nog wel verder weg? Dan kunt u van uw bezoek aan onze winkel meteen een dagje uit maken. Want IJsselmuiden en Kampen zijn zeker een bezoek waard. Onze winkel ligt dichtbij het station, dus een fijne optie is de trein pakken. Maar ook met de auto kunt u prima uit de voeten. Parkeren kunt u namelijk gratis op ons eigen terrein. Kampen is een oude Hanzestad en de Middeleeuwse sfeer is hier nog duidelijk aanwezig. Bewonder de oude kerken, straatjes en andere historische plekken. Ook voor een lekker hapje of drankje kunt u prima in onze stad terecht. Uw PVC vloer in Kampen kopen is dus helemaal zo gek nog niet. 

Maak een afspraak en kom langs!

U was op zoek naar ‘PVC vloer Zwolle’ en kwam bij ons terecht. We hopen dat u begrijpt waarom een rit naar Kampen de moeite waard is. Wilt u zeker zijn van een ruim assortiment, een professioneel advies, de mogelijkheid om alles ‘live’ te kunnen bekijken én stalen mee te mogen nemen naar huis (en uiteraard een prachtig eindresultaat) dan weten wij zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent! Maak een afspraak en kom snel langs om zo uw droomvloer te vinden! En vergeet meteen niet even een bezoek te brengen aan Kampen! Zo maakt u van uw zoekopdracht ‘PVC vloer Zwolle’ een onverwacht dagje uit!

Neem direct contact op

De meest gestelde vragen over PVC Vloer Zwolle

Waarom een PVC vloer bij Van den Berg kopen?

Van den Berg INTERIEUR biedt een groot assortiment aan PVC Vloeren, vakkundig personeel en de mogelijkheid om stalen mee te nemen naar huis. Zo kunt u op uw gemak kijken of alles wel bij elkaar past. Onze jarenlange ervaring met en de passie voor het verkopen van vloeren en gordijnen maakt ons tot een zeer vakkundig bedrijf met deskundig personeel.

Welke woonstijl past bij een PVC vloer?

Omdat PVC Vloeren in heel veel uitvoeringen beschikbaar zijn, past het bij iedere interieurstijl. Een PVC designvloer kan zowel in moderne stijlen tot zijn recht komen, bijvoorbeeld als u kiest voor elegant leisteen look of klassiek steen, maar ook een landelijk interieur zal heel goed uit de voeten kunnen met een houten planken PVC vloer. En dat is nog maar een heel kleine greep uit het brede assortiment!

Wat is het verschil tussen een PVC en vinyl vloer?

Beide vloeren zijn gemaakt van kunststof. PVC zal meestal dunner zijn dan vinyl. Vinyl is soepeler en veert meer dan PVC. Daardoor blijft u alleen wel langer afdrukken in de vloer zien dan bij PVC. Over het algemeen gesproken is PVC wel duurzamer omdat het meestal langer meegaat. De meest gangbare maat van vinyl is 4 meter (breedte). Bij PVC gaat het om stroken of tegels, waardoor men meer kan spelen met het patroon en het eenvoudig gedeeltelijk te vervangen is.

Een pvc vloer leggen: hoe pak je dat aan?

Hout is prachtig, maar vraagt om veel onderhoud. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het beste alternatief: PVC. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een kunstmatig materiaal dat zich kenmerkt door een aantal unieke eigenschappen. Het leggen van een pvc vloer kunt u dan ook het beste overlaten aan een specialist als Van den Berg INTERIEUR uit IJsselmuiden.

Hoe kwetsbaar is een PVC vloer?

Een PVC vloer is zeer hard en daarmee goed bestendig tegen stoten, vocht of als er iets op valt. Het is dan ook zeker geschikt voor het gezinsleven. Een PVC vloer is krasbestendig, maar niet krasvast. Dat wil zeggen dat de topcoating slijtageplekken zal voorkomen, maar scherpe voorwerpen kunnen wel de vloer beschadigen.

Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

Een PVC vloer is heel duurzaam. Een kwalitatief hoogwaardige vloer kan tot wel dertig jaar meegaan!

Is een pvc vloer krasbestendig?

Iedere vloer is in zekere zin gevoelig voor krassen en beschadigingen, zo ook een PVC vloer. Hoewel er verschil zit in de hardheid van verschillende vloertypen, is het helemaal voorkomen van beschadigingen helaas een utopie. Een vloer wordt immers vaak intensief gebruikt: We lopen er de hele dag overheen.

Is vloerverwarming mogelijk bij een PVC vloer?

Heeft u een vloerverwarming of wilt u dit gaan aanleggen? Dan is een PVC vloer een slimme keuze. Dit gaat dus prima samen.

Waarom de dikte van een pvc vloer relevant is

Tijd voor een nieuwe vloer: je gaat op onderzoek uit, bekijkt woontijdschriften en struint het internet af. Op zoek naar die perfecte vloer. Uiteindelijk valt de keuze op PVC: een duurzaam, stevig en veelzijdig materiaal. Goede keuze! Nu nog checken of de dikte van de PVC vloer geschikt is.

Waarvan is een PVC vloer gemaakt?

Een PVC vloer is houtvrij en gemaakt van meerdere lagen polyvinylchloride.

Wat is beter: PVC of laminaat

PVC is sterker dan andere vloersoorten zoals vinyl of laminaat. PVC kunt u makkelijker schoonmaken omdat het beter bestand is tegen water. Het is zachter, waardoor het minder geluidsoverlast zal geven. PVC is wel duurder. Maar daar staan dus wel vele voordelen tegenover.

Wat is een goed merk PVC vloer?

Bij Van den Berg INTERIEUR verkopen we meerdere merken, die allen van een hoge kwaliteit zijn, zodat u lang van een mooie vloer kunt genieten. Wij adviseren u graag welk merk voor u de beste optie is.

Wij leveren de volgende kwaliteitsproducten van:

instagram @vandenberginterieur - Volg ons op Instagram
shutters
gordijnen
raamdecoratie
gordijnen